Парапетите, които предлагаме в Гласман са много разнообразни типове. Основно можем да ги делим на алуминиеви парапети и стъклени парапети.

Качествени парапети на супер цени.

От векове наред се строят парапети, които да осигурят необходимата безопасност за даден проект. Независимо дали имате нужда от парапет за стълби или тераса, безопасността все още е първата ни загриженост, но не и за сметка на красотата. Разгледайте нашите качествени и красиви модели парапети за стълби или парапети за тераса – изборът е наистина голям. Алуминиеви парапети са уникална комбинация от стил и практичност, тъй като отговарят на всички стандарти за безопасност и обхващат силата на алуминия – всичко това, докато направите проекта си страхотен.

Алуминиевите, това са парапети с изцяло алуминиеви компоненти. За изпълението на такъв тип парапет, ние използваме алуминиеви профили, държачи, спици. Също така можем да използваме и стъкла, които чрез профили или държачи се свързват с останалите елементи и се получава един прекрасен на вид и здравина парапет. Тук стъклата, които се използват са с дебелина 8 или 10мм. и според някои изисквания могат да са ламинирани (триплекс) с тази дебелина.

Стъклени парапети за стилна визия

Стъклените парапети, така наричаме парапетите, при които стъклото е основния компонент. При този тип парапети, използваме отново алуминиеви или неръждаеми профили, укрепващи пети или точкови дистанционери. Тук дебелината на стъклените парапети е минимално 10мм. другите дебелини, които най-често използваме са 12, 16 или 20мм. Стъклата над 10мм. са ламинирани и в повечето случаи и закалени. Парапетите със 16 или 20мм. дебелина на закален триплекс са изключително здрави и визуално красиви.

Предимства на парапетите:

  • За да помогнете на хората да балансират:  Когато човек губи равновесие по стълбите или страда от мускулна слабост, той може да се придържа към парапета. Парапетите осигуряват стабилност, което е особено важно за малките деца, възрастните хора и хората с увреждания.
  • За да се ​​осигури комфорт: Ако човек страда от вертиго или страх от височини, парапета може да ги накара да се чувстват по-комфортно.
  • За повишаване на безопасността при влажно време: При неблагоприятни атмосферни условия, включително дъжд, сняг, лед и снеговалеж, подовите настилки могат да станат хлъзгави и опасни. Парапетите осигуряват подкрепа и много хора ще ги използват за упора, за да не се подхлъзнат.
  • За да помогнете на тези, които носят неудобни товари: Когато пренасяте тежък или тромав товар и се опитвате да го качите на стълби или на рампа, парапета може да направи пътуването далеч по-малко коварно. Например, парапета може да е полезен, ако носите куфар, чувал с хранителни продукти, бебе и други.

Разгледайте нашите предложения или направете Ваше по поръчка!

Показване на 6 резултата