Душ кабини за банята

Типове душ кабини

Има 3 основни типа душ: класически душ (над земята), италиански душ и душ кабина.

Комплект душ кабина

Душът е душ комплект, закупен и готов за инсталиране. Състои се от минимум елементи:

 • приемник;
 • душ глава или душ колона.

Материали за душ кабина

По-голямата част от комплектите за душ кабини имат приемник и непрозрачни стени от термоформен акрил. Дори, ако това все още е същия материал, изборът от нисък клас може да доведе до срив на приемника във времето.

Прозрачни стени и врата

Остъкляването може да бъде направено от акрил или закалено стъкло. Акрилът е по-лек и по-евтин, ще има по-кратък живот от стъклото. Предпазното стъкло на вратата трябва да е по-дебело от това на стените. Най-малко 5 мм за вратата и 4 мм за стените.

Форми и размери на душ кабината

В зависимост от пространството, което разполагате в банята, душ кабината може да бъде разположена:

 • в ниша (между две стени);
 • срещу стена;
 • под ъгъл;
 • покрай вана.

Във всички случаи стените на душ кабината са самостоятелни, а позиционирането на кабината е само естетичен и практичен избор. Добре е да знаете, ако искате да поставите душ кабината, уверете се, че е възможна реакция на теч или защото кабината е подвижна или защото тръбите са достъпни отвътре. Размерите и формите на душ кабината зависят от ограниченията на банята:

 • височина.

Най-общо казано, душ кабина изисква височина на тавана 200 см (все още е възможно да се намери душ кабина по-малка от 190 см).

 • площ.

Каквато и да е формата, се дават две измерения: ширина и дълбочина. Отварянето на душ кабината: коя врата? Както при повечето видове душ, ще трябва да изберете типа отвор, който отговаря на Вашите нужди и Вашето пространство. Ще имате избор между плъзгаща се врата, с отвора към вътрешността или външната страна.

Крановете на душ кабина

Кранът на душ кабината ще бъде хромиран. Душът е оборудван главно с термостатичен или механичен смесител. Първият е по-скъп и води до увеличаване на крайната цена.

Хидромасажна душ кабина

Тази функция все повече се иска и предлага. Всъщност кой не мечтае за домашен център за релакс?

Типове душ кабини

Хидромасажната душ кабина е интегрирана в класическа кабина с просто дюзи (струите), разположени вертикално, за да има масажиращ ефект.  Следователно във втория случай е необходимо снабдяването с електричество. Хидромасажът има няколко предимства:

 • мускулна релаксация;
 •  успокояване на болките;
 •  стимулиране на кръвообращението;
 •  успокояване, стимулация и стягане на тялото.

Подходящи душ кабини

Изборът на хидромасажна душ кабина вместо конвенционалната душ кабина налага много по-голям бюджет. Такъв душ може да предложи други функции като ароматерапия (дифузия на аромати).

Избор на душ кабина за банята: Удобство и красота, събрани в едно.

Модерните душ кабини вече се превърнаха в неделима част от интериора на повечето съвременни бани. Те се предлагат в забележително изобилие от форми, цветове и функции, което е чудесно. За да не се случи обаче така, че след като веднъж сте избрали модел и сте го монтирали, впоследствие да съжалявате, добре е предварително да сте запознати с някои по-основни неща.

Прочетете повече

светла баня

Цветови решения за баня

Благодарение на голямото разнообразие от видове стъкла, които има на пазара, можем да разгледаме подходящото цветово решение за вашата бъдеща душ преграда, стъклена интериорна врата или гръб за кухня. В широкия спектър от цветове, са заложени, както на по-бюджетни варианти така и на по-смели цветови решения, които да пасват добре на вашия интериор.

Прочетете повече

Прегради за баня – избор на аксесоари

Сред изобилието от продукти за цялостно оформление на баня (като душ кабини, паравани за баня и т.н.), насочваме вниманието си конкретно към душ прегради и съпътстващите ги аксесоари и обков.
Разбира се , всеки един от магазините , предлагащи тези продукти има различна насоченост към нисък ,среден или висок клас обков , което определя качеството и издръжливостта на преградите в по-дългосрочен план! Ние от своя страна , с риск да прескочим по-бюджетните предложения , ще разгледаме аксесоарите- между среден и висок клас такива.

Прочетете повече

Хубава гледка на парапет

Парапети за стълбище

Право или извито, всяко стълбище се нуждае от парапет, за да бъде завършено. От Вас зависи дали искате просто защита или естетически нюанс към интериора. Такъв е бил и пътят на парапета – първоначално е предпазвал, а по-късно се е превърнал в обект на архитектурен подем.

Дизайн на парапетите

Вътрешните парапети се предлагат главно в един дизайн – едностранни. В редки случаи и когато това е необходимо парапетите имат огледално разположена ръкохватка, която се инсталира на отсрещната стена. Това обикновено се прави в домове, където живеят деца или възрастни хора, включително обществени сгради.

Прочетете повече

Stuklena sistema Ameliq

Стъклени системи

Под общото наименование стъклени системи стоят няколко основни типа остъкления, които се разделят на стационарни, отварящи се с врати, подвижни (плъзгащи се) и сгъваеми. Тези системи имат широко приложение в най-различни обекти, като например къщи, апартаменти, офиси, ресторанти и т.н. Подредени по търсене, най-напред бихме поставили подвижните, стъклени системи с плъзгащи механизми.

Една от най-разпространените стъклени системи за остъкляване е системата СЛАЙДЪР.

Това е композиция от алуминиеви профили – стъкло – държатели, алуминиеви долна и горна водещи релси, вертикални уплътнители с четка за уплътнение и дръжки. Монтирана, системата изглежда по следния начин: в горната част на отвора се поставя алуминиева релса с 5 отделни камери, където се движат горните стъкло-държатели с монтирани на тях хоризонтални колички, които подпомагат движението на крилата и в същото време предпазват стъклото от изкривяване и клатене.

Прочетете повече

Топ 5 трендове за модерен дизайн на банята Ви за 2018

Тази нова година обещава да бъде страхотна за модерните дизайни на баня. Независимо дали искате да обновите съществуващата си баня или да построите нова, имате нужда от нови идеи за банята си, за да започнете. Можете да направите 2018 достойна година за себе си и вашето семейство, като ремонтирате или реконструирате банята си, за да отговаряте на световните стандарти. Вашата баня често е отражение на вашите лични вкусове и стандарти. Ето защо трябва добре да се обмисли преди ремонта.

В следващите редове ще Ви предложим 5 интересни идеи за дизайн на Вашата баня.

Има смартфони, смарт часовници, умни гривни и дори умни автомобили. Защо не могат да съществуват умни тоалетни, които са толкова високотехнологични, колкото другите изброени продукти?

Прочетете повече