Стъклена душ кабина

Какво трябва да знаете за душ кабините?

Превъзходството на стъклената промишленост се отразява не само в практичността и издръжливостта на материалите, използвани в интериора или архитектурата, но и в домашния сегмент, като решение за душ кабини и прегради в бани. В допълнение към широките декоративни възможности, стъклото, като никой друг материал, направи възможно решаването на проблема с мухъл и гъбички в помещения с висока влажност, както и сгъстяването на светлината и пространството.

Прочетете повече

Стъклени парапети за дома

Особености при избор на стъклени парапети

Стъклените парапети на стълбите са най-добрият тип огради за частни вили и търговски центрове. Те се вписват перфектно във всеки интериор, така че този елемент е подходящ дори за стила на Прованс или офиси.

Изисквания за качество на стъклото за парапетите

Всеки тип стъкло има свои собствени технически изисквания, но има редица параметри, характерни за всички. Използваното стъкло не трябва да е по-тънко от 8 мм. По-точните стойности се изчисляват локално и зависят от местоположението на конструкцията, нейната форма и очакваните натоварвания. Стъклото може лесно да се счупи, ако по време на технологичната обработка се направят грешки и не се направят необходимите измервания по време на приемането на продукта.

Прочетете повече
Душ кабина - избор

Видове душ кабини и какво трябва да знаем за тях

За да купим душ кабина, трябва да следваме следните характеристики: формата на кабината, посоката на отваряне на панелите и материала. Те са кръгли, правоъгълни, квадратни и петоъгълни. Тя може да има две или три страни в зависимост от пространството.

   Видове душ кабини       

 • Ъглови с плъзгащи се врати те са много полезни в случай на ограничено място, тъй като отварянето е чрез плъзгане и заема минимално пространство;
 • Ъглова кабина с панти, които позволяват различни посоки на отваряне;
 • Кабина с две плъзгащи врати;
 • С три врати на панти – тя се монтира само на едната стена.

 Много важно от какво са изработени панелите и профилите. 
Видове профили                                         

 • Хром – профилите са покрити с хром чрез процес на поцинковане. При купуването трябва да се уверите, че покритието е хромирано понеже може да издържи кратко време;
 • Боядисани – имат същите характеристики като хром, очевидно можете да ги направите в желания от вас цвят;
 • Анодизиран – чрез химичен процес алуминият се трансформира, като по този начин става по-силен и устойчив. Със сигурност анодизираните алуминиеви профили ще бъдат най-устойчивите във времето;
 • PVC – профили от универсална и устойчива пластмаса. Разбира се, тя не е толкова елегантна като анодизирана или хромирана алуминиева кабина, но е отлично решение и издържа във времето.

Панелите могат да бъдат:

 • Прозрачно стъкло – Те са най-елегантното решение за баня със скромни размери. Но имат трудна поддръжка, тъй като с варовиковите петна те са захабяват, затова винаги трябва да почистваме след употреба;
 • PVC –  Много устойчиви, тъй като са изработени от пластмаса. Тук имате голям избор на цветова гама; 
 • Комбинирано стъкло – една част е матирана, а другата прозрачна с различен принт.
Душ кабини за банята

Типове душ кабини

Има 3 основни типа душ: класически душ (над земята), италиански душ и душ кабина.

Комплект душ кабина

Душът е душ комплект, закупен и готов за инсталиране. Състои се от минимум елементи:

 • приемник;
 • душ глава или душ колона.

Материали за душ кабина

По-голямата част от комплектите за душ кабини имат приемник и непрозрачни стени от термоформен акрил. Дори, ако това все още е същия материал, изборът от нисък клас може да доведе до срив на приемника във времето.

Прочетете повече

Избор на душ кабина за банята: Удобство и красота, събрани в едно.

Модерните душ кабини вече се превърнаха в неделима част от интериора на повечето съвременни бани. Те се предлагат в забележително изобилие от форми, цветове и функции, което е чудесно. За да не се случи обаче така, че след като веднъж сте избрали модел и сте го монтирали, впоследствие да съжалявате, добре е предварително да сте запознати с някои по-основни неща.

Прочетете повече

светла баня

Цветови решения за баня

Благодарение на голямото разнообразие от видове стъкла, които има на пазара, можем да разгледаме подходящото цветово решение за вашата бъдеща душ преграда, стъклена интериорна врата или гръб за кухня. В широкия спектър от цветове, са заложени, както на по-бюджетни варианти така и на по-смели цветови решения, които да пасват добре на вашия интериор.

Прочетете повече

Прегради за баня – избор на аксесоари

Сред изобилието от продукти за цялостно оформление на баня (като душ кабини, паравани за баня и т.н.), насочваме вниманието си конкретно към душ прегради и съпътстващите ги аксесоари и обков.
Разбира се , всеки един от магазините , предлагащи тези продукти има различна насоченост към нисък ,среден или висок клас обков , което определя качеството и издръжливостта на преградите в по-дългосрочен план! Ние от своя страна , с риск да прескочим по-бюджетните предложения , ще разгледаме аксесоарите- между среден и висок клас такива.

Прочетете повече

Хубава гледка на парапет

Парапети за стълбище

Право или извито, всяко стълбище се нуждае от парапет, за да бъде завършено. От Вас зависи дали искате просто защита или естетически нюанс към интериора. Такъв е бил и пътят на парапета – първоначално е предпазвал, а по-късно се е превърнал в обект на архитектурен подем.

Дизайн на парапетите

Вътрешните парапети се предлагат главно в един дизайн – едностранни. В редки случаи и когато това е необходимо парапетите имат огледално разположена ръкохватка, която се инсталира на отсрещната стена. Това обикновено се прави в домове, където живеят деца или възрастни хора, включително обществени сгради.

Прочетете повече

Stuklena sistema Ameliq

Стъклени системи

Под общото наименование стъклени системи стоят няколко основни типа остъкления, които се разделят на стационарни, отварящи се с врати, подвижни (плъзгащи се) и сгъваеми. Тези системи имат широко приложение в най-различни обекти, като например къщи, апартаменти, офиси, ресторанти и т.н. Подредени по търсене, най-напред бихме поставили подвижните, стъклени системи с плъзгащи механизми.

Една от най-разпространените стъклени системи за остъкляване е системата СЛАЙДЪР.

Това е композиция от алуминиеви профили – стъкло – държатели, алуминиеви долна и горна водещи релси, вертикални уплътнители с четка за уплътнение и дръжки. Монтирана, системата изглежда по следния начин: в горната част на отвора се поставя алуминиева релса с 5 отделни камери, където се движат горните стъкло-държатели с монтирани на тях хоризонтални колички, които подпомагат движението на крилата и в същото време предпазват стъклото от изкривяване и клатене.

Прочетете повече

Топ 5 трендове за модерен дизайн на банята Ви за 2018

Тази нова година обещава да бъде страхотна за модерните дизайни на баня. Независимо дали искате да обновите съществуващата си баня или да построите нова, имате нужда от нови идеи за банята си, за да започнете. Можете да направите 2018 достойна година за себе си и вашето семейство, като ремонтирате или реконструирате банята си, за да отговаряте на световните стандарти. Вашата баня често е отражение на вашите лични вкусове и стандарти. Ето защо трябва добре да се обмисли преди ремонта.

В следващите редове ще Ви предложим 5 интересни идеи за дизайн на Вашата баня.

Има смартфони, смарт часовници, умни гривни и дори умни автомобили. Защо не могат да съществуват умни тоалетни, които са толкова високотехнологични, колкото другите изброени продукти?

Прочетете повече