Как да изберем стъклена душ кабина?

Стъклените душ кабини започнаха да се използват наскоро, но бързо спечелиха своята популярност. Дизайнът им на практика няма недостатъци. Те напълно решават проблема с мокрия под, който не е безопасен за ходене.

Ще поговорим за характеристиките на стъклените душ кабини и ще помогнем на всички Вас да изберете моделът, който е най-подходящ за Вас. Моделът трябва да се избере въз основа на оформлението на банята и наличието на свободно пространство. Те се инсталират на пода на повдигнато стъпало или захванато за стената, или тавана.

Прочетете повече

Стъклен парапет

Предимствата на стъклените парапети

Ако търсите нова система парапети за вътре или отвън за вашия дом, единият избор е да използвате стъклени парапети. Те не само са невероятно привлекателни, но имат и куп други предимства.

Какво представляват стъклените парапети?

Стъкленият материал осигурява някаква предпазна бариера или се използва като ограда. Могат да бъдат напълно рамкирани, полурамкови или напълно без рамки. Могат да бъдат направени от различни видове стъкло, като закалено, предпазно, структурно и стъкло, което се предлага в текстуриран, плътен, извит или непрозрачен дизайн.

Прочетете повече

Душ кабина

Защо да си поръчате душ кабина?

В модерните апартаменти банята често се заменя с душ кабина – без съмнение, хората бързат все повече и повече. А нуждата от пълна баня с патици и пяна изчезва. Освен това изборът на каюти и душ панели днес е много голям. Заради това, може да инсталирате многофункционално устройство у дома, което може значително да разнообрази водните процедури.

Би било идеално да поставите както вана, така и душ кабина в банята. Но идеалът не винаги е постижим. Често душ кабината се предпочита именно поради липсата на пространство.

Прочетете повече

Тераса с алуминиев парапет

Предимства на алуминиеви парапети

Какво трябва да знаете (функции и предимства)

Разгледайте нашето ръководство за материалите и техниките за монтаж на парапет, нека да видим по-точно кои са защитните елементи от височина. Това обикновено са парапетите – хоризонтални пръти, подредени един от друг, така че да образува един вид прозрачна стена.

Точно като парапетите на вътрешния двор, парапетите на терасите или на стълбите, този тип монтаж трябва да гарантира безопасността на вашите деца, както и на вас самите. Материалите за парапети могат да бъдат много разнообразни, но един от най-ефективният на пазара е алуминият.

Прочетете повече
Душ кабина - избор

Колекции душ кабини

Сегашните душ кабини са модерни, със здрава конструкция, добро уплътнение и са лесни за почистване.

Повечето от моделите позволяват изпълнението на нестандартни размери кабини, със стъкло в различни цветове и шарки. Продуктите са сертифицирани в съответствие със стандартите на ЕС.

Комбинации от алуминий и стъкло

Вратите са без рамки, висят на колела с лагери. Конструкцията е много здрава. Стъклото е закалено.

Душ кабини, които се отварят от двете страни

Вратите могат да се отварят от двете страни. При отваряне вратата леко се повдига над пода и може да бъде фиксирана както в отворена, така и в затворена позиция. Ъгълът на затваряне е регулируем. Затваря перфектно, стъклото е темперирано и покрито с „Бързи капки“.

Прочети още

Стъклена душ кабина

Трябва ли да направя стъклена душ кабина в банята?

Анализираме подробно този въпрос в нашата статия.

Душ кабините могат да бъдат различни. Бюджетният вариант е обикновена водоустойчива завеса или PVC преграда. По-стилно, удобно и трайно решение обаче е стъклен параван. Ако планирате да инсталирате стъклена преграда или душ кабина, помислете за всички предимства и недостатъци на този модел.

Прочетете повече
Стъклена душ кабина

Какво трябва да знаете за душ кабините?

Превъзходството на стъклената промишленост се отразява не само в практичността и издръжливостта на материалите, използвани в интериора или архитектурата, но и в домашния сегмент, като решение за душ кабини и прегради в бани. В допълнение към широките декоративни възможности, стъклото, като никой друг материал, направи възможно решаването на проблема с мухъл и гъбички в помещения с висока влажност, както и сгъстяването на светлината и пространството.

Прочетете повече

Стъклени парапети за дома

Особености при избор на стъклени парапети

Стъклените парапети на стълбите са най-добрият тип огради за частни вили и търговски центрове. Те се вписват перфектно във всеки интериор, така че този елемент е подходящ дори за стила на Прованс или офиси.

Изисквания за качество на стъклото за парапетите

Всеки тип стъкло има свои собствени технически изисквания, но има редица параметри, характерни за всички. Използваното стъкло не трябва да е по-тънко от 8 мм. По-точните стойности се изчисляват локално и зависят от местоположението на конструкцията, нейната форма и очакваните натоварвания. Стъклото може лесно да се счупи, ако по време на технологичната обработка се направят грешки и не се направят необходимите измервания по време на приемането на продукта.

Прочетете повече
Душ кабина - избор

Видове душ кабини и какво трябва да знаем за тях

За да купим душ кабина, трябва да следваме следните характеристики: формата на кабината, посоката на отваряне на панелите и материала. Те са кръгли, правоъгълни, квадратни и петоъгълни. Тя може да има две или три страни в зависимост от пространството.

   Видове душ кабини

 • Ъглови с плъзгащи се врати те са много полезни в случай на ограничено място, тъй като отварянето е чрез плъзгане и заема минимално пространство;
 • Ъглова кабина с панти, които позволяват различни посоки на отваряне;
 • Кабина с две плъзгащи врати;
 • С три врати на панти – тя се монтира само на едната стена.

Много важно от какво са изработени панелите и профилите.

Душ кабина

Видове профили

 • Хром – профилите са покрити с хром чрез процес на поцинковане. При купуването трябва да се уверите, че покритието е хромирано понеже може да издържи кратко време;
 • Боядисани – имат същите характеристики като хром, очевидно можете да ги направите в желания от вас цвят;
 • Анодизиран – чрез химичен процес алуминият се трансформира, като по този начин става по-силен и устойчив. Със сигурност анодизираните алуминиеви профили ще бъдат най-устойчивите във времето;
 • PVC – профили от универсална и устойчива пластмаса. Разбира се, тя не е толкова елегантна като анодизирана или хромирана алуминиева кабина, но е отлично решение и издържа във времето.

Панелите могат да бъдат:

 • Прозрачно стъкло – Те са най-елегантното решение за баня със скромни размери. Но имат трудна поддръжка, тъй като с варовиковите петна те са захабяват, затова винаги трябва да почистваме след употреба;
 • PVC –  Много устойчиви, тъй като са изработени от пластмаса. Тук имате голям избор на цветова гама; 
 • Комбинирано стъкло – една част е матирана, а другата прозрачна с различен принт.
Душ кабини за банята

Типове душ кабини

Има 3 основни типа душ: класически душ (над земята), италиански душ и душ кабина.

Комплект душ кабина

Душът е душ комплект, закупен и готов за инсталиране. Състои се от минимум елементи:

 • приемник;
 • душ глава или душ колона.

Материали за душ кабина

По-голямата част от комплектите за душ кабини имат приемник и непрозрачни стени от термоформен акрил. Дори, ако това все още е същия материал, изборът от нисък клас може да доведе до срив на приемника във времето.

Прочетете повече