Как да изберем стъклена душ кабина?

Стъклените душ кабини започнаха да се използват наскоро, но бързо спечелиха своята популярност. Дизайнът им на практика няма недостатъци. Те напълно решават проблема с мокрия под, който не е безопасен за ходене.

Ще поговорим за характеристиките на стъклените душ кабини и ще помогнем на всички Вас да изберете моделът, който е най-подходящ за Вас. Моделът трябва да се избере въз основа на оформлението на банята и наличието на свободно пространство. Те се инсталират на пода на повдигнато стъпало или захванато за стената, или тавана.

Има два варианта на дизайн:

  • рамка от метални профили. При избора на този дизайн обърнете специално внимание на захващането на рамката;
  • без рамка, в този случай опорният елемент е от закалено стъкло с дебелина 1-2 см. Той се захваща с помощта на специални елементи.

Избор на подходящо стъкло за душ кабина

  • Изборът на стъкло е много важен. Колкото по-дебело е то, толкова по-здрава е душ кабината. Независимо дали сте избрали 6 мм, 8 мм, или 10 мм стъкло, ще има опции, които да отговарят на Вашите нужди.
  • Един от най-популярните избори в съвременните бани е преградно стъкло без рамка. Неговият на пръв поглед прост вид предлага на банята въздушен и просторен вид.

Характеристики на тънките стъклени душ кабини за банята

  • За производството на душ кабини се използва само закалено стъкло с минимална дебелина 0,5 cm. В случай на силен удар се разпада на малки частици без остри ръбове. По-скъп вариант е триплексът, той се състои от няколко стъклени листа със защитен филм между тях.
  • Стъклените душ кабини не правят интериора по-тежък и изглеждат почти безтегловни в банята и това е особено важно за малките бани.

Животът на душ кабината и комфортът при използването ѝ зависят от качеството на аксесоарите. За да се предпази от ръжда, всички метални компоненти трябва да са изработени от месинг или неръждаема стомана с допълнително хромирано покритие.

Така ще си гарантирате сигурност и качество на вече монтираната душ кабина.

Comments for this post are closed.