стъклена душ кабина в модерна баня

Как да изберем стъклена душ кабина?

Стъклените душ кабини започнаха да се използват наскоро, но бързо спечелиха своята популярност. Дизайнът им на практика няма недостатъци. Те напълно решават проблема с мокрия под, който не е безопасен за ходене.

Ще поговорим за характеристиките на стъклените душ кабини и ще помогнем на всички Вас да изберете моделът, който е най-подходящ за Вас. Моделът трябва да се избере въз основа на оформлението на банята и наличието на свободно пространство. Те се инсталират на пода на повдигнато стъпало или захванато за стената, или тавана.

Има два варианта на дизайн:

  • рамка от метални профили. При избора на този дизайн обърнете специално внимание на захващането на рамката;
  • без рамка, в този случай опорният елемент е от закалено стъкло с дебелина 1-2 см. Той се захваща с помощта на специални елементи.

Душ и баня

Избор на подходящо стъкло за душ кабина

  • Изборът на стъкло е много важен. Колкото по-дебело е то, толкова по-здрава е душ кабината. Независимо дали сте избрали 6 мм, 8 мм, или 10 мм стъкло, ще има опции, които да отговарят на Вашите нужди.
  • Един от най-популярните избори в съвременните бани е преградно стъкло без рамка. Неговият на пръв поглед прост вид предлага на банята въздушен и просторен вид.

Стъклена преграда за баня

Характеристики на тънките стъклени душ кабини за банята

  • За производството на душ кабини се използва само закалено стъкло с минимална дебелина 0,5 cm. В случай на силен удар се разпада на малки частици без остри ръбове. По-скъп вариант е триплексът, той се състои от няколко стъклени листа със защитен филм между тях.
  • Стъклените душ кабини не правят интериора по-тежък и изглеждат почти безтегловни в банята и това е особено важно за малките бани.

Животът на душ кабината и комфортът при използването ѝ зависят от качеството на аксесоарите. За да се предпази от ръжда, всички метални компоненти трябва да са изработени от месинг или неръждаема стомана с допълнително хромирано покритие.

Така ще си гарантирате сигурност и качество на вече монтираната душ кабина.

Comments for this post are closed.