Стъклен парапет

Предимствата на стъклените парапети

Ако търсите нова система парапети за вътре или отвън за вашия дом, единият избор е да използвате стъклени парапети. Те не само са невероятно привлекателни, но имат и куп други предимства.

Какво представляват стъклените парапети?

Стъкленият материал осигурява някаква предпазна бариера или се използва като ограда. Могат да бъдат напълно рамкирани, полурамкови или напълно без рамки. Могат да бъдат направени от различни видове стъкло, като закалено, предпазно, структурно и стъкло, което се предлага в текстуриран, плътен, извит или непрозрачен дизайн.

Използване на стъклени парапети в дома

Красив стъклен парапет

Стъклените парапети са невероятно универсални и могат да се използват навсякъде в дома, където бихте използвали традиционна балюстрада или парапетна система. Намират приложение на съответните места:

Стълбища – стъклените балюстради изглеждат блестящо около стълбищата и всъщност могат да създадат на вашето стълбище плаващо излъчване. Парапетите могат да бъдат монтирани върху балюстрадите за допълнителна безопасност, а на вътрешни и външни стълбища можете да използвате стъклени парапети.

Балкони – стъклените парапети осигуряват отлична бариера около балкона ви, независимо колко е голям или малък. Красотата на използването на стъклени парапети около балкона Ви е, че гледките не Ви се закриват и балконът ви става по-голям и отворен.

Ограждане на басейни – друго място, където стъклените парапети наистина блестят, е когато се използват като ограждение на басейн. Те осигуряват безопасна бариера, която напълно отговаря на съответните норми, така че не е нужно да се притеснявате за децата ви в басейна. Все пак ще имате перфектна видимост към тях, така че получавате пълната красота на зоната на басейна.

Защо стъклените парапети са чудесен вариант

Стъклени стълбища

Стъклените парапети са чудесен вариант по редица причини. Може би основната и най-важната причина, поради която са толкова популярни, е, че те не пречат на гледката и вашите пейзажи изобщо не се губят. Това е важно за хората, тъй като те обичат да могат да виждат заобикалящата ги среда, без значение дали това е градината им, басейнът им, зоната за забавление, или гледката към плажовете, горите, или планините отвъд тях. Те също са невероятно универсални по отношение на дизайна, понеже предлагат различни опции за рамкиране и фиксиране, както и в различни цветове и текстури. Можете да използвате стъклени балюстради във всеки стил на дома, не само модерен или съвременен.

Освен че са невероятно красиви, са и много безопасни. Причината е, защото те са направени с помощта на плътно закалено защитно стъкло, което е много трудно да се счупи. В изключително редки случай, ако това стане, то не се разпада на остри парчета. Тяхната безопасност и издръжливост ги прави абсолютно идеални за райони, в които ще бъдат децата, и означава, че те могат да отстояват почти всички условия.

Стъклените балюстради също са с ниска поддръжка и издръжливи, тъй като стълбовете, които държат стъклените панели на мястото си, са направени от материали, които няма да корозират, като например неръждаема стомана или алуминий с прахово покритие. Всичко, което трябва да направите, е да почиствате балюстрадата от време на време, като използвате мек щадящ препарат.

Comments for this post are closed.