Тераса с алуминиев парапет

Предимства на алуминиеви парапети

Какво трябва да знаете (функции и предимства)

Разгледайте нашето ръководство за материалите и техниките за монтаж на парапет, нека да видим по-точно кои са защитните елементи от височина. Това обикновено са парапетите – хоризонтални пръти, подредени един от друг, така че да образува един вид прозрачна стена.

Точно като парапетите на вътрешния двор, парапетите на терасите или на стълбите, този тип монтаж трябва да гарантира безопасността на вашите деца, както и на вас самите. Материалите за парапети могат да бъдат много разнообразни, но един от най-ефективният на пазара е алуминият.

Устойчив и практичен

Алуминиев парапет в стълбище

В същото време алуминият е достатъчно устойчив, за да предпази човека, и практичен в инсталирането и разположението си. Алуминиевите парапети се харесват все повече на потребителите благодарение на тяхната естетика. Но освен това се харесват и заради многобройните им предимства, на които можете да се насладите. На първо място, алуминиевите парапети ви дават достъп до уникални дизайни. А именно, защото алуминият се поддава на термо лакиране с висока якост, което му придава дълготраен блясък.

Устойчив на всички форми на корозия, този парапет няма да претърпи промени във времето и ще остане толкова лесен за поддръжка, колкото са прозорците. Достатъчно силен и стабилен е, за да издържи на натиска на някое дете, така че няма нужда да се налага да се страхувате, че може падне.

Предлагайки изцяло нови и много възможности за конфигуриране, те ще могат да бъдат използвани за нови или за обновяване. Може да се съчетаете алуминиевите парапети с архитектурния стил на вашия дом. И накрая можете да се насладите на богат избор от цветове, с доста разнообразни форми.

Различните видове

Външен алуминиев парапет

На пазара има много видове алуминиеви парапети. Следователно те могат да са изградени от вертикални пръти, съчетани с хоризонтални пръти и пълнеж, който е малко по-специален. Пълнежът включва различни материали, като се започне от акрилна смола, след това идва ламинирано стъкло, дърво или перфорираната плоча. Цяла програма за този прост парапет, който ще се пръсне от възможности.

Comments for this post are closed.