Стъклена душ кабина

Какво трябва да знаете за душ кабините?

Превъзходството на стъклената промишленост се отразява не само в практичността и издръжливостта на материалите, използвани в интериора или архитектурата, но и в домашния сегмент, като решение за душ кабини и прегради в бани. В допълнение към широките декоративни възможности, стъклото, като никой друг материал, направи възможно решаването на проблема с мухъл и гъбички в помещения с висока влажност, както и сгъстяването на светлината и пространството.

Душ кабини от стъкло. Видове, характеристики и основни разлики.

Използването на стъкло като прегради на душове позволи да се разширят границите на креативността на дизайнерите. Формованите, директни и многостранни душове могат да бъдат декорирани с пясъкоструене, фотопечат и стъклописи, орнаменти или да бъдат оставени напълно прозрачни. Основната цел на стъклената преграда е да предотврати пръскането на вода от душа. Такава локализация е необходима, защото в банята често има други предмети, които трябва да са сухи. В зависимост от дизайна на стаята, можете да направите душове, изработени от тонирано или цветно стъкло.

Душ фитинги

За да свържете стъклените равнини към дизайна на необходимия формат, се използват фитинги, които са прикрепени към стъклото през отворите, обработени с противопоказание. Ако е необходимо да се организира отваряне на вратата, се използва система за балдахин с или без затварящи устройства. В случай, че се използват плъзгащи се врати, се използва специална карета и направляващ профил.

Стъкло и материали за душове:

 1. Закалено или формовано право стъкло. Дебелини от 6 до 12 мм. Закаляване на стъкло за душ кабини гарантира безопасно използване.
 2. Извит или прав триплекс. 4 + 4 и 4 + 6 мм дебелина. Може да се използва филмов и пълнежен тип триплекс за душ кабини. В допълнение към осигуряването на безопасност се отварят декоративните възможности за проектиране на душ кабини: триплекс от плат, фотопечат, счупен триплекс, пясъкоструене.
 3. Огледала, тонирани или декоративни. Те са залепени с филми от съображения за безопасност. Рядко се използва.
 4. Гофрирано, тъпо, тонирано стъкло; темперирано или сурово. Също така залепена със защитен филм.
 5. Витражът и фотопечатът върху стъкло могат да бъдат извършени чрез отпечатване върху филми с дебелина 0,01 микрона.

Изключителните стъклени прегради ще придадат уникален вид на всеки интериор. Стъклените конструкции за душ могат да играят основна роля в дизайна на баня. Стъклената кабина веднага привлича внимание, така че си заслужава да обърнете по-специално внимание на избора на нейния дизайн. Използването на стъкло с необичайна текстура или оригинални шарки ще подобри естетическата привлекателност на душа, освен това такъв водопровод изглежда необичайно впечатляващ и винаги елегантен. В сравнение с други видове оборудване за бани, стъклените душове няколко неоспорими предимства:

  • стъклени прегради на кабина идеално ще се впишат във всеки интериор;
  • стъклена кабина няма да създаде усещане за струпване дори в малка стая;
  • стъклена душ кабина е много по-икономична и по-удобна от традиционната баня;
  • инсталирането на душ кабина може значително да спести място в банята.

Освен това стъклените душ кабини са доста прости и непретенциозни в поддръжката.

Грижа за душа от стъкло

След като си вземете душ, остават капки вода по стъклените стени на душ кабината. Постепенно изсъхвайки, стъклото придобива доста нестандартна форма, поради факта, че минералите и солите, които са в състава на водата, остават на неговата повърхност. За да предотвратите появата на тези грозни петна, не чакайте, стъклото да изсъхне. Много по-лесно е веднага да избършете стъклото на душ кабината, отколкото след това да се опитате да се отървете от неестетично изглеждащите следи от престоя си под душа.

Ако обаче вече има подобен проблем, специализирани почистващи препарати ще помогнат за разрешаването му. За да почистите стъклените душ кабини, експертите не препоръчват използването на почистващи препарати, съдържащи абразивни частици. Такива средства са доста ефективни, но те са тези, които могат да го надраскат.

Comments for this post are closed.