Стъклена душ кабина

Трябва ли да направя стъклена душ кабина в банята?

Анализираме подробно този въпрос в нашата статия.

Душ кабините могат да бъдат различни. Бюджетният вариант е обикновена водоустойчива завеса или PVC преграда. По-стилно, удобно и трайно решение обаче е стъклен параван. Ако планирате да инсталирате стъклена преграда или душ кабина, помислете за всички предимства и недостатъци на този модел.

Ползите

Стъклените душ кабини имат повече плюсове отколкото минуси, което говори в тяхна полза.

  Недостатъци

  Стъклени душ кабини, както всякакви други стоки имат недостатъци.

   Видове стъклени завеси за вани или душове
   Стъклена завеса

   Има няколко често срещани дизайна на стъклени прегради. Основните видове са статични, сгъваеми, плъзгащи се и люлеещи. Ще разкажем подробно за характеристиките на всеки тип.

    Това е най-простият и най-евтиният тип стъклена преграда. Дизайнът е прост и без механизми. Статична преграда обхваща само частта от ваната, в която е разположен душът. Неговият плюс е, че такъв дизайн може да бъде инсталиран без помощта на професионалисти.

    • Въртящи се прегради

    Преградите с люлеещ се механизъм изглеждат като кабина със стъклена врата. Въпреки това е доста скъпо. Този модел е подходящ за голямо помещение понеже заема много пространство. Преградите от този тип са няколко. Може да не покриват цялата баня или душ.

    • Сгъваеми прегради

    Този тип се използват в по-малки бани, за да спестят място. Дизайнът ви позволява да оборудвате дори най-малката баня.

    • Плъзгащи се прегради

    Този модел е много популярен при купувачите, тъй като е компактен и не изисква допълнително пространство за отваряне на врати. Плюсът на модела е, че може да се използва за вани от всякакъв дизайн: както обикновени, така и ъглови и дори извити. За последното те произвеждат специални модели с извито стъкло.

    Дизайн на стъклени завеси в интериора

    Стъклен параван
    • Прозрачен

    Дизайнерите обичат да използват прозрачни душ кабини в интериора, проектирани в стила на минимализма , или в малки бани. На малки пространства прозрачното стъкло е почти невидимо и така стаята изглежда по-голяма.

    • Матов

    Матовите прегради често се използват в комбинирани бани и най-удачния вариант е непрозрачния материал.

    • Изработен от стъклени блокове

    Необичайна версия на стъклената душ кабина, която не отговаря на всички интериорни стилове. Но ако ви харесва този дизайн, защо не си позволите да експериментирате?

    • Цветен

    Можете да добавите цвят и акценти в банята с помощта на цветни прегради. Тя ще отговаря на всеки стил, основното е да изберете правилния цвят.

Comments for this post are closed.