Стъклена душ кабина

Трябва ли да направя стъклена душ кабина в банята?

Анализираме подробно този въпрос в нашата статия.

Душ кабините могат да бъдат различни. Бюджетният вариант е обикновена водоустойчива завеса или PVC преграда. По-стилно, удобно и трайно решение обаче е стъклен параван. Ако планирате да инсталирате стъклена преграда или душ кабина, помислете за всички предимства и недостатъци на този модел.

Ползите

Стъклените душ кабини имат повече плюсове отколкото минуси, което говори в тяхна полза.

  Стъклени душ кабини, както всякакви други стоки имат недостатъци.

   Има няколко често срещани дизайна на стъклени прегради. Основните видове са статични, сгъваеми, плъзгащи се и люлеещи. Ще разкажем подробно за характеристиките на всеки тип.

    Това е най-простият и най-евтиният тип стъклена преграда. Дизайнът е прост и без механизми. Статична преграда обхваща само частта от ваната, в която е разположен душът. Неговият плюс е, че такъв дизайн може да бъде инсталиран без помощта на професионалисти.

    • Въртящи се прегради

    Преградите с люлеещ се механизъм изглеждат като кабина със стъклена врата. Въпреки това е доста скъпо. Този модел е подходящ за голямо помещение понеже заема много пространство. Преградите от този тип са няколко. Може да не покриват цялата баня или душ.

    • Сгъваеми прегради

    Този тип се използват в по-малки бани, за да спестят място. Дизайнът ви позволява да оборудвате дори най-малката баня.

    • Плъзгащи се прегради

    Този модел е много популярен при купувачите, тъй като е компактен и не изисква допълнително пространство за отваряне на врати. Плюсът на модела е, че може да се използва за вани от всякакъв дизайн: както обикновени, така и ъглови и дори извити. За последното те произвеждат специални модели с извито стъкло.

    Дизайн на стъклени завеси в интериора

    • Прозрачен

    Дизайнерите обичат да използват прозрачни душ кабини в интериора, проектирани в стила на минимализма , или в малки бани. На малки пространства прозрачното стъкло е почти невидимо и така стаята изглежда по-голяма.

    • Матов

    Матовите прегради често се използват в комбинирани бани и най-удачния вариант е непрозрачния материал.

    • Изработен от стъклени блокове

    Необичайна версия на стъклената душ кабина, която не отговаря на всички интериорни стилове. Но ако ви харесва този дизайн, защо не си позволите да експериментирате?

    • Цветен

    Можете да добавите цвят и акценти в банята с помощта на цветни прегради. Тя ще отговаря на всеки стил, основното е да изберете правилния цвят.

Comments for this post are closed.