светла баня

Цветови решения за баня

Благодарение на голямото разнообразие от видове стъкла, които има на пазара, можем да разгледаме подходящото цветово решение за вашата бъдеща душ преграда, стъклена интериорна врата или гръб за кухня. В широкия спектър от цветове, са заложени, както на по-бюджетни варианти така и на по-смели цветови решения, които да пасват добре на вашия интериор.

За душ преградите заложете на 8мм закалено стъкло, което може да бъде прозрачно, бял и цветен мат, мат орнамент, различни видове тонирани стъкла, ulta clear, shower guard и др.
По специфичните стъкла са мат орнамент и shower guard. При мат орнамент стъклото може ,чрез контраст между матирана и прозрачна повърхност да се изобрази елемент по Ваш индивидуален проект (фиг.1). Като при проект по ваше желание цената се вдига, но придобивате индивидуалност на вашата баня. Специфичното при shower guard стъклото, е че то бива фабрично обработено, така че да отблъсква до 60% следите от варовик . При него може да бъде обработена само едната страна и затова е много важно стъклото да бъде правилно позиционирано. Shower guard стъклото на пръв поглед е напълно прозрачно като обикновено стъкло , но е доста по-лесно за почистване и поддръжка от него. Което ще е голям бонус към грижите за вашата преграда.

Душ кабина
фиг.1 – Душ преграда „ Хермес” с мат орнамент стъкло

При цветните мат и тонираните стъкла е хубаво те да бъдат съобразени с останалите цветови решения, квадратурата и осветеността на помещението. При по-тъмни цветови решение, помещението визуално се стеснява – затова е хубаво в малки бани да се използват светли и прозрачни стъкла. При светли или големи бани може паравана да изиграе ролята на акцент, като се подчертае на принципа на контраста чрез тъмно стъкло (фиг. 2). Но това зависи изцяло от Вашето желание.

светла баня

фиг. 2 – Светла баня с тъмна душ преграда

При мат стъклата специфичното е , че мат повърхността ограничава видимостта и е важно това да се има в предвид при употребата им от деца.
Със стъклото е добре да се подходи, така че или да скрие недостатъци ( например с мат стъкло ), или да се откроят важни елементи. Изборът на вид стъкло е много важен и трябва да бъде добре подбран, за да получите завършена и красива визия на вашата баня.

Comments for this post are closed.